Casa & Grădina

visit tracker on tumblr

Casa si Gradina

CASĂ,  case,   s.f.  1. Clădire  destinată   pentru   a    servi  de   locuinţă   omului.

şi

GRĂDÍNĂ, grădini, s.f. 1. Suprafaţă de teren arabil, de obicei îngrădită, pe care se cultivă legume, flori sau pomi fructiferi, în vederea obţinerii unor produse; grădinarie

In favoarea lemnului masiv

Iatã în continuare câteva argumente în favoarea mobilierului din lemn masiv: În medie, cumpãrãm mobilã o datã la zece ani; acesta este un motiv bun pentru a alege mobile durabilã. Mobilierul din lemn este solid şi rezistent, comportându-se foarte bine pe perioade lungi de timp. În plus, poate fi recondiţionat.

Lemnul are o eleganţã aparte şi nu îşi pierde valoarea sub amprenta timpului. Finisajele pun în evidenţã adevãrata frumuseţe a lemnului şi aspectul sãu natural. Pe piaţa româneascã, cele mai des folosite esenţe sunt stejarul, fagul, plopul şi rãşinoasele.

Mobila din lemn poate fi realizatã pe toate gusturile şi pentru toate categoriile de vârstã: în stil modern, cu linii drepte şi ornamente minimaliste, în stil rustic, clasic sau de epocã, bogat în ornamente şi sculpturi.

Vrem sa devenim prima optiune a clientilor in materie de adezivi pentru constructii si profile pentru structuri de gips-carton.

Ne concentram pe calitatea produselor noastre, pentru a putea veni in ajutorul celor care au nevoie de noi, oferindu-le solutiile cele mai bune pentru....

Zece mici Idei

1. Nu face nici o schimbare in casa ta daca nu este utila sau nu infrumuseteaza aspectul acesteia. Cea mai frecventa greseala a celor care-si redecoreaza casa este aceea de a considera ca 90% dintre obiectele din casa trebuie schimbate. Ai un cos de gunoi urat? Nu e nevoie sa-l arunci si sa cumperi altul. Poti sa infrumusetezi ceea cea ai. Cel mai usor este sa iei o cutie de carton si sa o pictezi. Sau sa o imbraci in tapet, hartie creponata sau material textil. Si gata! Acum ai un cos de gunoi superb!
2. Alege 3-5 culori care te reprezinta si apoi creaza cateva combinatii . Nu are importanta ce culori alegi, dar ai grija ca tot ceea ce cumperi pentru casa sa se incadreze in aceste culori alese de tine.
3. De fiecare data cand cumperi un obiect nou, arunca unul vechi. Cel mai urat lucru, intr-o camera frumos amenajata, este sa o strici cu lucruri de care nu ai nevoie si care iti incarca decorul. Oamenii au in general foarte multe lucruri in casa. Daca te obisnuiesti sa arunci ceva (sau sa donezi) ori de cate ori cumperi ceva nou, poti...

Meşteşugul împletirii paielor de grâu.

De la răsăritul şi până la apusul soarelui, locuitorii unui sat, Crişeni, aflat la graniţa dintre judeţele Mureş şi Harghita se îndeletnicesc cu un meşteşug mai puţin obişnuit: tricotatul paielor de grâu. Toţi sătenii împletesc de zor: copiii la şcoală sau acasă în timp ce învaţă, femeile în timp ce merg pe stradă ori stau la taifas, iar bărbaţii când se uită la televizor sau citesc o carte. Paiele sunt transformate în pălării, ornamente de pom, peretare, preşuri, tăviţe, şerveţele, suporturi de creioane, vaze ori aranjamente florale. Aşa îşi câştigă existenţa tot satul, care atrage turiştii ca un magnet. Ţinta miilor de vizitatori este Muzeul Pălăriilor din Paie, unic în România.
Nimeni nu poate spune cu precizie când şi cum s-a născut meşteşugul împletirii paielor de grâu. Legenda povesteşte că arta tricotatului a fost "predată" de o învăţătoare din Ungaria care, în urmă cu două secole, şi-a găsit aici alesul inimii.
A rămas în sat şi le-a învăţat pe toate rudele soţului ei să tricoteze. Astăzi, în Crişeni nu există copil, femeie sau bărbat care să nu ştie cum se împletesc paiele de grâu.
Şi ca să transforme îndeletnicirea zilnică într-o joacă, copiii organizează ...

 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one