10 mici idei.

Creat 11/26/2009 11:23:48 | Ultima modificare 10/15/2010 09:53:09

Zece mici Idei

1. Nu face nici o schimbare in casa ta daca nu este utila sau nu infrumuseteaza aspectul acesteia. Cea mai frecventa greseala a celor care-si redecoreaza casa este aceea de a considera ca 90% dintre obiectele din casa trebuie schimbate. Ai un cos de gunoi urat? Nu e nevoie sa-l arunci si sa cumperi altul. Poti sa infrumusetezi ceea cea ai. Cel mai usor este sa iei o cutie de carton si sa o pictezi. Sau sa o imbraci in tapet, hartie creponata sau material textil. Si gata! Acum ai un cos de gunoi superb!
2. Alege 3-5 culori care te reprezinta si apoi creaza cateva combinatii . Nu are importanta ce culori alegi, dar ai grija ca tot ceea ce cumperi pentru casa sa se incadreze in aceste culori alese de tine.
3. De fiecare data cand cumperi un obiect nou, arunca unul vechi. Cel mai urat lucru, intr-o camera frumos amenajata, este sa o strici cu lucruri de care nu ai nevoie si care iti incarca decorul. Oamenii au in general foarte multe lucruri in casa. Daca te obisnuiesti sa arunci ceva (sau sa donezi) ori de cate ori cumperi ceva nou, poti schimba considerabil imaginea casei tale. Daca nu, eforturile tale de designer vor fi vane.

4. Nu cumpara nici un obiect care nu-ti este necesar, tie sau familiei tale. Si mai ales, nu cumpara obiecte doar pentru ca le au si prietenii tai. Daca nu bei cafea, nu-ti lua un filtru de cafea. Adesea, multe dintre obiectele care ne aglomereaza spatiul sunt pentru un stil de viata pe care noi nu il traim.
5. Foloseste lucrurile pe care le iubesti. Ascunde sau arunca ceea ce detesti. Daca iti plac magnetii de frigider sau bibelourile, dispune-le in grupuri. Dar daca le pastrezi doar pentru ca sunt cadouri de familie, pune-le intr-o cutie si depoziteaza-le in debara.
6. Copiaza si imita, apoi adauga si sterge. Inspira-te din reviste, extrage-ti ideile din ceea ce vezi in jur, copiaza combinatii de culori din cataloage, imita imaginea de vitrina a magazinelor si nu ezita sa folosesti si tu ideile pe care le vezi puse in practica in casele prietenilor tai. Dupa ce ti-ai gasit sursa de inspiratie, insuseste-ti-o. Adauga obiecte care te caracterizeaza, arunca lucrurile care incarca spatiul si finiseaza cu personalitate si fler.

7. Alege un stil si nu uita de el cand cumperi ceva nou pentru casa ta. Stilul nu inseamna sa recreezi in casa ta perioada Renascentista sau cea Victoriana. Stilul este ceva personal si trebuie sa raspunda nevoilor tale de viata. Iata cativa factori cheie pe care trebuie sa-I iei in considerare. Preferi o imaginile indraznete sau cele timide? Preferi un design mai simplu sau unul mai complex? Preferi culorile calde sau cele reci? Preferi mobilierul masiv sau unul mai usor? Daca iti dai seama ce preferi urmarind aceste intrebari, ai un stil.
8. Invata care este diferenta dintre ceea ce iti place si ceea ce iti este folositor. Tendintele stilistice se schimba de la un sezon la altul, tu nu-ti poti redecora casa la fiecare doua luni. De aceea, este bine sa intelegi diferenta dintre obiectele care iti plac in magazin si cele care sunt folositoare stilului tau de amenajare.
9. Cand vrei sa iti schimbi stilul, incepe prin ceva mic si ieftin. Nu are rost sa cheltui o avere pentru a reamenaja o camera sau pentru a-ti reinventa stilul.
10. Daca un lucru nu pare la locul lui in locuinta ta, fa o poza. Priveste-o cu atentie si apoi
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one