Energizantele si "Aripile Lor"

Creat 07/29/2010 12:52:52 | Ultima modificare 10/15/2010 09:42:48

Energizantele si "Aripile Lor"

Mai bine sa prevenim... "Creierul nu este un vas pe care-l umpli, ci o lampa ce trebuie aprinsa."

ATENTIE  LA  ENERGIZANTE  !!! NE POT DA ARIPI... SPRE  MOARTE...

Se vinde in toate  magazinele din tara. Se gaseste oriunde este la moda, oricine poate sa-l cumpere, sa-l guste, fie si numai din curiozitate... dar poate fi mortal. RED BULL a fost creat pentru a stimula creierul si nu pentru a fi consumat ca bautura inofensiva sau racoritoare.
Energizantele  se comercializeaza la nivel mondial cu sloganul ca ''Mareste rezistenta  fízica, imbunatateste capacitatea de concentrare  si viteza de reactie,  da energi­e  si o stare de spirit mai buna. Toate acestea se presupune ca exista intr-o cutiuta de energizant, bautura energizanta a mileniului, (dupa cum spun propietarii)."
Energizantele se vind in aproape o suta de tari. avind ca principali consumatori  tineri si sportivi, doua segmente atractive care au fost captivate de stimulent.

ISTORIA:
Bautura a fost creata de  Dietrich Mateschitz, un producator austri­ac, care a descoperit-o  in timpul unei calatorii de afaceri la HONG KONG, unde se intalnea cu un fabricant de periute de dinti. Lichidul - bazat pe o formula ce contine cafei­na si taurina - facea furori in orasul respectiv; atunci s-a gandit ca ar putea aduce produsul in Europa, unde nu era inca nici cunoscut, nici inregistrat, si se putea astfel erija in producator.
ADEVARUL DESPRE BAUTURA ESTE ALTUL! IN FRANTA SI DANEMARCA a fost interzisa bautura mortala, din cauza componentelor sale  de vitamine amestecate cu GLUCURONOLACTONA. GLUCURONOLACTONA este un produs chimic de inalta periculozitate, folosit de catre Departamentul de Aparare din Statele Unite in anii 60 pentru stimularea moralului trupelor cantonate in VIETNAM, si actiona ca un drog halucinogen care calma stressul de razboi. Totusi efectele sale in organism au fost devastatoare si a fost intrerupt datorita numarului mare de cazuri de migrene, tumori cerebrale si boli ale ficatului manifestate la soldatii care au consumat asa ceva.
In plus, pe cutia de energizant se poate citi continutul: GLUCURONOLACTONA, catalogata intre medicamente ca un stimulent.

Ce NU SPUNE cutia de energizant (?), sunt consecintele consumului, care ar obliga  la o serie de AVERTIZARI: 

1. ESTE PERICULOS SA-L BEI  CHIAR DACA DUPA ACEEA NU FACI EXERCITII  FIZICE, pentru ca prin functia sa energizanta accelereaza  ritmul cardíac si iti poate provoca un INFARCT  FULGERATOR.
2. Esti in pericol de a suferi o HEMORAGIE CEREBRALA, pentru ca energizantul contine compusi care diluati in sange fac inima sa pompeze mai putin, si faci efort fizic simtindu-te mai putin epuizat.
3. Este interzisa combinarea energizant cu alcool, pentru ca amestecul se transforma intr-o "bomba mortala" care ATACA DIRECT  FICATUL,  distrugand anumite zone care nu se mai refac niciodata.  

4. Una dintre componentele principale ale energizantului este  vitamina B12, utilizata  in medicina pentru recuperarea pacientilor intrati in  coma alcoolica. Astfel consumul energizantului produce hipertensiune si o stare de excitabilitate, ca si cum ai fi in stare de ebrietate, fara a fi baut alcool.
5. Consumul frecvent de energizant duce la aparitia unei serii de afectiuni nervoase si neuronale ireversibile (nu se pot recupera).

CONCLUZIE: Este o bautura ce ar trebui interzisa in toata lumea. Venezuela, Republica Dominicana, Puerto Rico si alte tari din Caribe avertizeaza celelalte natiuni ca amestecul acestui lichid cu alcool creaza  o bomba cu ceas pentru corpul omenesc.
Fiind o problema de SANATATE PUBLICA, ar fi bine sa va avertizati prietenii si cunostintele.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one