Februarie 2010 - Cum sa acumulezi mobila care iti place?

Creat 02/03/2010 11:32:40 | Ultima modificare 05/05/2010 18:23:10

Cum sa acumulezi mobila care iti place?

Fiecare îşi doreşte ca mutarea în casă nouă să fie perfectă şi toate lucrurile să fie la locul lor. Pentru asta, de multe ori cumpărăm primele produse pe care le vedem sau pe care ni le permitem, doar pentru a umple spaţiul. Însă dacă o luăm pe acest drum, în 20 de ani vom avea o locuinţă plină de mobilier care nu-şi mai găseşte rostul şi accesorii ieftine care trebuie înlocuite frecvent.

Evident că această situaţie poate fi evitată. Planificarea achiziţionării mobilierului te va ajuta să iei decizia corectă şi să-ţi stabileşti priorităţile în cumpărăturile pentru casă.

Iată câteva sugestii:
- hotără
şte ceea ce vrei
- stabile
şte un plan şi respectă-l
- cumpără cel pu
ţin o piesă de calitate pe an.

Gândeşte-te ce activităţi desfăşori acasă, cum îţi place să-ţi organizezi spaţiul şi de ce tip de mobilier ai nevoie. Spre ex., dacă eşti un cititor împătimit vei avea nevoie de spaţiu suficient pentru depozitarea cărţilor şi pentru crearea unei zone confortabile în care să stai şi să lecturezi. Dacă îţi place să găteşti vei acorda atenţie sporită bucătăriei, unde vei cumpăra produse electrocasnice performante. Iar dacă eşti un sportiv adevărat vei avea nevoie de o zonă în care să te poţi mişca în voie.

Indiferent care sunt preferinţele şi nevoile tale, ia-le în calcul şi mobilează-ţi spaţiul cât mai eficient, cât mai confortabil şi cât mai frumos.

Pregătirea şi respectarea planului sunt importante. Foarte puţini dintre noi îşi permit achiziţionarea întregului mobilier pentru casă, la o simplă vizită prin magazine. Aşa că trebuie să prioritizezi.
Să spunem că dining room-ul este prima încăpere pe listă. Imaginează-ţi ce ţi-ar plăcea să vezi în locul respectiv. Care este stilul tău? Vrei o masă rotundă şi intimă sau una rectangulară şi tradiţională? Spaţiul este dedicat doar meselor ocazionale sau petrecerii tuturor activită
ţilor de peste zi?

Cumpără doar ceea ce îţi place. Priveşte înainte peste 20 de ani şi vizualizează dacă ai făcut alegerea corectă, dacă mobilierul cumpărat a satisfăcut nevoile planificate.

Aici e partea mai grea. Odată ce ai stabilit ce vrei şi ce poate fi valoros şi peste 20 de ani, intervine doar voinţa ta de a respecta planul. Nu achiziţiona niciodată nimic din motive greşite: este la reducere, este împrumutat de părinţi, nu are forma dorită dar arată bine şi aşa, etc. Este esenţial să rezişti tentaţiei de a cumpăra ceva ce nu este perfect. Refuză să te mulţumeşti cu mobilier şi accesorii care "dau bine".

Cumpără cel puțin o piesă valoroasă pe an şi stabileşte un buget pentru asta. Învaţă să aştepţi până găseşti piesa potrivită. S-ar putea să dureze o săptămână, două luni sau un an, însă când o găseşti vei fi fericit că ai aşteptat.

Iată ce trebuie să reții: dacă vei achiziţiona, puţin cîte puţin, doar mobilier de calitate, tablouri spectaculoase şi obiecte decorative pe care le adori, vei construi o minunată colecţie care îţi va îmbogăţi locuinţa.

 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one