Ferestre

Creat 06/09/2010 14:36:06 | Ultima modificare 06/09/2010 14:39:24

1) Etanşaţi ferestrele
Problema: Neetanşeitatea ferestrelor cauzează o pierdere importantă de căldură, curenţi de aer şi o poluare fonică mai accentuată. Soluţia: La interiorul ferestrelor un tâmplar poate monta garnituri de cauciuc în falţuri create cu freze. Efortul este minim dar confortul termic şi fonic se va îmbunătăţii considerabil.
2) Umpleţi golurile dintre toc şi zidărie
Problema: Se întâmplă ca între tocul ferestrelor vechi şi zidărie să rămână un spaţiu neetanşat, care pe lângă faptul că permite pierderi de căldură este şi foarte vulnerabil la formarea condensului şi a mucegaiului. Soluţia: Eliminarea acestor punţi termice se poate face foarte uşor prin umplerea cu vată minerală ori spumă poliuretanică a golurilor existente.
3) Dublaţi ferestrele simple
Problema: Nu doar în baie sau bucătărie ci chiar şi în dormitoare pe sticla ferestrelor se formează apă de condens, care la temperaturi scăzute îngheaţă.
Soluţia:  Completaţi fereastra simplă cu încă un rând de canate sau dublaţi cerceveaua existentă. Astfel evitaţi înlocuirea ferestrei simple, economisiţi bani şi îmbunătăţiţi confortul termic.
4) Montaţi sticlă mai groasă
Problema: Izolaţia fonică poate fi deficitară chiar şi în cazul ferestrelor duble, de calitate. Soluţia: Geamurile vibrează diferit funcţie de grosime lor. Astfel, prin montarea unui geam cu o grosime mai mare de 1-2 mm decât cel vechi se obţine o îmbunătăţire remarcabilă a izolării fonice. Acest lucru trebuie avut în vedere şi în cazul dublării ferestrelor simple!
5) Folosiţi geamuri izolante
Problema:  Prin ferestrele simple din locuinţe se pierde o cantitate considerabilă de energie termică. Soluţia: Dacă fereastra simplă este recondiţionabilă, suficient de robustă şi nu este deformată, puteţi monta un geam izolant, eventual din sticlă termoizolantă, în canaturile existente.

Sfaturi

1. Dacă este întreţinută corespunzător o fereastră din lemn poate rezista timp îndelungat. Fiţi atenţi la integritatea vopsitoriei. Revopsiţi periodic tâmplăria, dar după ce îndepărtaţi resturile de vopsea veche. Nu acoperiţi cu vopsea închizătorile.

2. Acordaţi o deosebită atenţie lăcrimarelor. Având funcţia de a îndepărta apa meteorică de fereastră, acestea sunt extrem de solicitate de umezeală. Îndepărtaţi vopseaua scorojită, revopsiţi şi înlocuiţi neîntârziat lăcrimarele deteriorate.
3. Din cauza prea multelor straturi de vopsea, a balamalelor slăbite ori a feroneriei deteriorate se întâmplă ca ferestrele să se închidă greu sau deloc. Apelaţi la un specialist şi fără un efort financiar prea mare funcţionalitate ferestrelor originale va fi refăcută.

Pentru o mai buna izolare termica si fonica a cladirilor suprafetele vitrate sunt realizate din geam termopan. Geamul termopan poate avea 2 foi separate de un distantier sau 3 foi separate de 2 distantiere. Acesta este mai rezistent si mai izolant cu cat are grosimea foilor mai mare

 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one