Iulie 2009 - "Amanunte".

Creat 09/29/2009 11:22:58 | Ultima modificare 10/17/2009 15:13:27

"Micile amanunte alcatuiesc, ca sa zicem asa, frunzisul marilor evenimente  si ele se pierd in departarea rascoalelor istoriei". Victor Hugo

Amanunt: Element secundar, neesential al unui obiect, al unui fenomen sau al uni eveniment, detaliu; (rar) amanuntime.
Element: Parte componenta a unui intreg; parte care contribuie la formarea unui intreg.

Prin intermediul acesti reviste ne propunem sa va atragem atentia asupra amanuntelor!
De ce revista de amanunte? Pentru ca marile evenimente au si prind viata datorita amanuntelor. Pentru ca ele se pierd "in departarea rascoalelor istoriei"! Pentru ca desi sunt secundare, sunt componente ale intregului. Avem nevoie de lucruri intregi, de idei intregi, de sfaturi intregi, de oameni intregi. Dar uitam ca amanuntele formeaza intregul. Pentru om, ca si intreg, de la un fir de par si pana la minte, toate sunt amanunte. Credem ca lipsa unui amanunt ne face mai putin intregi. Desigur, norocul nostru estel ca, avem si facem uz de ratiune. Astfel reusim sa trecem peste amanunte atunci cand interactionam - intre noi, oamenii - sau cand ne confruntam cu o situatie grea, provocata de un amanunt.

Noi ne propunem sa promovam amanuntele. Amanunte care sunt legate de achzitionarea unei ferestre, a unui scaun, a unei pardoseli etc. Mai pe scurt, amanunte la care trebuie sa fim atenti atunci cand bagam mana in buzunar si achizitionam bunuri. Cu totii am trecut prin situatii neplacute si ne-am simtit pacaliti. Am platit pentru ceva si ni s-a furnizat altceva. Asta din cauza ca nu stim ce sa cerem. Cerem "termopane", dar nu stim cum trebuiesc ele facute, ca noi sa nu avem probleme. Nu stim ca avem dreptul sa fim informati!?

 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one