Octombrie 2009 - Noi vrem respect

Creat 12/03/2009 11:30:28 | Ultima modificare 01/29/2010 11:15:19

Noi vrem RESPECT

RESPÉCT s.n. Atitudine sau sentiment de stimă, de consideraţie sau de preţuire deosebită faţă de cineva sau de ceva; deferenţă, veneraţie.  Expr. A ţine (pe cineva) la (sau în) respect = a ţine pe cineva la distanţă, a nu-l lăsa să devină prea familiar. A pune (pe cineva) la respect = a impune cuiva o atitudine respectuoasă. Respectele mele, formulă respectuoasă de salut. - Din fr. respect, lat. respectus.

Lăudabilă, interesantă si plină de pilde campania iniţîată de grupul Realitatea Caţavencu. Ne alăturăm şi noi acestei campanii.

Da, aşa este, noi vrem respect! Ne întrebăm insă cum este cu acest respect? Cînd şi cum vrem respect:

-         atunci cînd parcăm autoturismele în staţiile mijloacelor de transport; cînd nu acordăm prioritate pietonilor; cînd claxonăm pentru orice marunţis; cînd le facem „zile fripte începătorilor"?

-         sau poate atunci cînd ne obişnuim odraslele ca merită totul fără să mişte un deget?

-         ori atunci cînd noi profesorii, medicii, funcţionarii publici luăm şpagă pentru a ne face datoria şi apoi ieşim în stradă ca să facem grevă pentru că nu ne convine situaţia în care a ajuns ţara?

Vrem respect atunci cînd de fapt noi înşine nu ne respectăm?

Credem că, înainte de a cere, mai întîi trebuie să oferim respect şi acest lucru pleacă de la a spune ceea ce facem şi a face ceea ce spunem!

Cu stimă.

 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one