Pentru Inceput

Creat 12/15/2009 12:36:44 | Ultima modificare 10/15/2010 09:54:53

Pentru Inceput

Te-ai gîndit vreodată că eşti unic în modul în care ţi-ai decorat locuinţa? Ce este diferit faţă de alţii? Cu alte cuvinte, dacă tu şi o altă persoană aţi angaja acelaşi designer/arhitect/decorator, iar acesta ar decora ambele case în acelaşi fel, v-ar placea? Probabil ca nu! Toţi dorim ca locuinţa noastră să fie unică - să ne definească. Dar cum obţinem acest lucru?
Să luăm un exemplu banal - de pildă, pernele şi aşternuturile de pe pat. Este evident că dacă ai cumparat un set din magazin, cineva, undeva, va avea acelaşi lucru. De fapt, mii sau zeci de mii de persoane vor avea acelaşi lucru. Asta este, trăim într-o epocă a produselor de serie pe scară largă.

Acelaşi lucru se aplică la mobilă, covoare, ceasul de la mînă şi cana din care bem (şi bem, de obicei, tot un produs de serie!). Si atunci, cum să facem ca aceste lucruri să pară numai şi numai ale noastre?
Raspunsul este in modul in care combinam ceea ce avem si ce acesoriu unicat adaugam produselor de serie pentru a deveni, la randul lor, unicate.
Tocmai ai cumparat un set de draperii, fete de perne si huse din aceeasi tesatura. Au in magazin si seturi de pat asortate? Nu le cumpara! Cauta altceva in ton sau in contrast cromatic.
Renunta si la fetele pentru pernute. Cauta altceva, ceva care sa-ti atraga atentia din prima clipa si care sa devina punctul focal al incaperii. Sau, si mai bine, foloseste ceva facut manual. Primul avantaj ar fi ca ai exact ceea ce doresti. Al doilea, ca nimeni nu va mai avea ceea ce ai tu!
Ceea ce iti sugerez este sa decorezi intr-un mod cat mai personal... o reflexie unica a ceea ce esti.
Rezerva-ti timp pentru o plimbare prin magazine cel putin o data pe luna. Nu pentru a cauta un anumit obiect, doar uita-te (chestia asta are si un nume pe alte meleaguri: "window shopping"...).
Nu porni cu gandul ca trebuie sa cumperi, ci doar asteapta acel moment cand un anumit obiect va parea facut anume pentru tine si "te va ruga" sa-l duci acasa. Daca se intampla asta, intoarce-te cu gandul la locuinta ta. In ce camera se va potrivi? "Merge" cu X sau Y lucru?

Si, la urma urmei, chiar daca nu, si acel lucru ne place atat de mult, nu ramane decat sa mai modificam cate ceva prin casa pentru a-i face loc.
Si inca ceva: renunta (atat cat se poate) la... "se poarta". Daca in public porti pantofi cu toc incomod si arunci priviri invidioase spre pantofii sport ai unei pustoaice, casa nu este totusi un loc public. Elibereaza-te de conveniente, fii tu, simte-te bine

 

Pentru gradina.

Nimic nu poate umbri mai bine o terasă modernă a unei reşedinţe permanente sau a unei case de vacanţă, decît o copertină retractabilă.

De ce retractabilă? Pentru că, prin acţionarea ei, pînza materialului se rulează pe un tambur din aluminiu care permite străngerea copertinei atunci cănd este vînt putrnic, cînd plouă sau cînd este zăpadă.

Acestea au structură metalică din aluminiu, braţelesunt din oţel inoxidabil. Ele pot fi montate pe zid iar panta care se dă este reglabilă din şuruburi . Materialul textil  care acopera copertina are un grad de impermeabilitate de pana la 90 %. Copertinele retractabile pot fi rulate complet eliberand complet terasa. Acţionarea se face manual sau electric, cu intrerupător sau telecomandă. Pentru standurile mobile, expoziţii sau terase, copertinele se pot monta pe structuri metalice, "în două ape". In partea superioară, pot fi prevăzute cu un acoperiş protector metalic opţional pentru a proteja materialul textil pe perioade lungi de nefolosire. Se pot monta pe orice terasă de casă sau bloc .

 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one