Cafee Mokarabia

Ceffe espresso Mokarabia.

Cafeaua espresso Mokarabia, (100% arabica), poate fi savurata in cele mai selecte locaţii din Ploiesti, Taigoviste, Buzau, Ialoma

Cafeaua, ca şi alte băuturi, este un amestec de diferite substanţe ce pot avea efecte benefice asupra organismului dacă sunt consumate în cantităţi potrivite.Pe baza caracteristicilor individuale ale consumatorului (vârsta, greutate, metabolism, sistem nervos şi cardiovascular) pot fi consumate 2 până la 5 ceşcute de cafea pe zi.

Compoziţia cafelei este complexă - mai mult de 2000 de substanţe care variază în funcţie de tipul cafelei şi de modalităţile de pregătire.

Analgezic: cofeina, un alcaloid prezent în cafea, determină importante efecte analgezice asupra organismului uman. Cofeina este utilizată şi pentru prepararea anumitor medicamente care pot fi cumpărate fără reţetă şi care reduc durerea in cazul unor traumatisme minore.

Combate durerea de cap: studii efectuate în Italia şi SUA au demonstrat rolul important al cafelei în combaterea hemicraniei.

Previne imbatranirea celulelor: numeroase studii au demonstrat efectul antioxidant al cafelei. Cafeaua conţine substanţe care contrasteaza acţiunea radicalilor liberi, favorizând prevenirea tumorelor legate de îmbâtrănirea celulelor.

Uşureaza digestia: la nivelul aparatului digestiv cafeaua favorizează digestia având un efect de "normalizare" a funcţiei intestinale.

Oferă vigoare şi energie: consumul de cafea măreşte metabolismul energetic fară să modifice consumul energetic total. Din cercetarile efectuate asupra desfăşurării unor activităţi sportive,  se confirma efecte pozitive asupra nivelului de concentrare precum şi reducerea senzaţiei de oboseală în sporturile de rezistenţă. Cafeaua contine trei săruri minerale deosebit de importante pentru alimentaţia umană: potasiul, magneziul şi fluorul.

CALITATEA CAFELEI

Pentru a recunoaşte calitatea unui sortiment aruncaţi un bob de cafea pe jos. Dacâ sare înseamnă că avem de a face cu o cafea a de calitate.

Pentru a recunoaşte în schimb o cafea macinată de calitate trebuie să puneţi o linguriţă plină de cafea intr-un pahar cu apă. Pulberea ar trebui să ramână la suprafaţă.

 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one